Sång, spänningar och nyårslöfte

27.12.2017

I förmiddags gjorde jag en rutinmässig genomgång av mina muskler, dvs utförde ett stretchprogram jag brukar göra, dels för att slappna av i hjärnan, dels för att ta bort muskelspänningar. För mig är det en perfekt inledning på ett övningspass, för avslappningen gör att jag får mer kontakt med mina andningsmuskler och hela "röstapparaten". Jag vet att fler professionella sångare på hög nivå ägnar sig åt detta, och jag tycker att en kort meditation över min kropp gör att jag får mer kontroll över min andningsteknik. Så det är ett hett tips till er sångare som ännu inte hittat "er kropp" och/eller en förankrad andningsteknik. 

En annan viktig del i att bibehålla min sånglust och inte dras med i prestationskarusellen är att ha för vana att lyssna på en kort meditation där jag blir påmind om mitt "egenvärde" och ladda "självkänsle-depåerna", ibland samtidigt som jag ligger på golvet och stretchar. I perioder glömmer jag bort den inre lusten, det inre välbefinnandet och fokuserar för mycket på det "yttre", och då presterar jag inte heller "på topp". Man kan väl säga att jag i förmiddags kom på vad jag ska försöka ge som löfte till mig själv under 2018; håll lusten vid liv, påminn dig själv, tala till dig själv med kärlek och acceptans, le åt dina tillkortakommanden, våga ta för dig, och se vad som händer! Vi har alla en helt unik röst, och alla tycker inte lika mycket om den, MEN. Det finns de som känner en enorm läkekraft av just DIN röst och som du så självklart skänker så mycket glädje, det är värt något.

Och en sak till: ta en fika på stan med en vän ibland, koppla av, låt hela du få vila i att bara "vara" några timmar, prata om livet, få perspektiv, det är en fantastisk batteriladdare.

Delar en länk till en 10-minuters meditation som jag tycker innehåller många fina reflektioner.

https://youtu.be/poUtBnHjs4M